У Європарламенті заявили про необхідність скоротити газову залежність від РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європарламенті заявили про необхідність скоротити газову залежність від РФ

Енергетика
1273
Рішення “Газпрому” не поставляти Україні газ, а також його намір розірвати контракти з “Нафтогазом” повинні підштовхнути Євросоюз до скорочення залежності від російського газу і нафти. Таку думку висловили голова комітету закордонних справ Європарламенту Девід Макаллістер, співголова парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Даріуш Росаті і постійний доповідач по Україні Міхаель Галер в спільній заяві, опублікованій 6 березня.
Три євродепутати, що представляють фракцію Європейської народної партії, назвали останні дії “Газпрому” ще одним “доказом инструменталізації поставок газу Російською Федерацією як політичного інструменту тиску, що може мати вплив на енергетичну безпеку ЄС”.
Вони висловили стурбованість у зв’язку з цією газовою суперечкою, при цьому схвалюють готовність Єврокомісії до посередницької ролі в ньому. Європарламентарі закликали всі сторони якнайскоріше почати тристоронні консультації в форматі ЄС-Україна-РФ і “сумлінно брати участь у цих дискусіях з метою подолання напруженої ситуації”.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас