Amazon веде переговори з JPMorgan про запуск власного банківського сервісу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon веде переговори з JPMorgan про запуск власного банківського сервісу

Фондовий ринок
239
Американський онлайн-рітейлер Amazon веде переговори з великими банками Wall Street, в тому числі з JPMorgan Chase & Co, про запуск власного банківського сервісу. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела.
Поки що ідея перебуває на ранній стадії і, як припускають джерела, не може втілитися в створення реального продукту. Зараз Amazon зосереджена на проведенні переговорів з фінансовими компаніями. Рітейлер має намір представити банківський продукт, який буде залучати молодих клієнтів та клієнтів без банківських рахунків, однак ставати повноцінним банком Amazon поки що не планує.
Продукт з можливістю відкриття банківського рахунку допоможе в посиленні позицій щодо створення власної екосистеми Amazon, до якої вже входить інтернет-магазин, продуктова мережа Whole Foods, електронна книга з бібліотекою Kindle, цифровий помічник Alexa, потокові відео і інші продукти. Клієнти отримають можливість користуватися брендовим рахунком і знизять комісію при оплаті купівлі продуктів від Amazon. Однак клієнтам доведеться і надати компанії деякі фінансові дані про себе, наприклад, показати свої доходи і характер витрат, не тільки в Amazon.
Крім банківського сервісу, компанія веде роботу із запуску власної служби доставки, яка в один прекрасний день може стати серйозним конкурентом для найбільших американських поштових компаній — UPS і FedEx. Також Amazon цілиться і на ринок лікувально-профілактичних матеріалів та розглядає продаж ліків, що відпускаються за рецептом.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас