Куди найчастіше мігрують українські жінки (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Куди найчастіше мігрують українські жінки (дослідження)

Особисті фінанси
1586
Згідно з даними UNDESA і EqualRights4WomenWorldwide, українські жінки найчастіше мігрують в такі країни ЄС, як Польща, Іспанія, Італія, Франція і Німеччина.
Основними причинами, що спонукають українок виїжджати за кордон, є безробіття, низький рівень доходу, боргові зобов’язання та домашнє насильство.
Хоча в той же час, українських жінок приваблює бажання досліджувати нові країни, самореалізуватися і можливість вийти заміж за іноземця.
Наприклад, згідно з даними польського Міністерства праці та соціальної політики, більшість українок мігрує до Польщі з метою знайти хорошу роботу. Деякі – прагнуть здобути освіту в польському університеті, і, безумовно, є ті, хто хоче створити сім’ю з громадянином Польщі.
Примітно, що за останніми даними Science in Poland, за останні роки число польсько-українських шлюбів збільшилося в 2,5 рази – від 400 до майже 1000 сімей.
«Це досить нова тенденція», – коментує Магнус Олбі, директор з маркетингу TransferGo. «Ще 10 років тому більшість українських мігрантів в Польщі були жінками у віці старше 40 років. В даний час ми маємо справу з досить молодою аудиторією віком від 23 до 33 років».
Згідно з останніми офіційними даними, серед українських мігрантів у Польщі спостерігається відносний гендерний баланс – майже 50/50 жінок в порівнянні з чоловіками.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас