Індійська GAIL почала закуповувати зріджений природний газ у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індійська GAIL почала закуповувати зріджений природний газ у США

Енергетика
251
Індійська GAIL почала закуповувати зріджений природний газ (ЗПГ) за 20-річною угодою з американською Cheniere Energy, повідомила остання.
Перше відвантаження здійснено з заводу Sabine Pass в Луїзіані.
Угода терміном на 20 років була підписана в грудні 2011 року і передбачала початок відвантажень близько 3,5 млн т на рік з 1 березня 2018 року.
Згідно з презентацією Cheniere, з моменту запуску Sabine Pass було відвантажено понад 230 танкерів з ЗПГ до 25 різних країн. Контракти не прив’язані до порту поставки. Найбільший обсяг ЗПГ поставлено до Азії (38%), в тому числі в Японію, Південну Корею, Китай, Тайвань, Сінгапур, Індію, Таїланд.
В країни Латинської Америки було поставлено 36% виробленого ЗПГ – Мексику, Домінікану, Чилі, Бразилію та Аргентину, 14% поставок здійснено в європейські країни (Великобританію, Польщу, Литву, Нідерланди, Португалію, Іспанію, Італію, Мальту) і 12% – в країни Близького Сходу та Північної Африки (Єгипет, Туреччину, Йорданію, Кувейт, ОАЕ і Пакистан).
На сьогодні збудовані і працюють 4 черги СПГ-заводу Sabine Pass на 18 млн т на рік, п’яту чергу планується побудувати в середині 2019 року, шоста черга отримала дозвіл держорганів на будівництво. Таким чином, потужність заводу досягне 27 млн т/рік.
Cheniere законтрактувала 19,75 млн т ЗПГ за довгостроковими контрактами на умовах FOB. Покупцями є, зокрема, BG Group, Gas Natural Fenosa, Kogas, GAIL, Total і Centrica.
Cheniere також планує побудувати ЗПГ-завод Corpus Christi на 22,5 млн т на рік 5-ма чергами. Зараз будуються дві черги на 9 млн т на рік, першу чергу планується запустити в кінці поточного року. На сьогодні законтрактовано 8,42 млн т/рік на умовах FOB. Основні покупці – Pertamina, Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, Woodside, EDF і EDP.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас