Стало відомо, скільки суддів звільнили в Україні за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки суддів звільнили в Україні за рік

Казна та Політика
1027
Глава Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив про те, що за час роботи Вищої ради юстиції (нині – Вищої ради правосуддя) у відставку пішли близько 2500 суддів. Тільки за останній рік звільнили 890 суддів, заявив він в ефірі “5 каналу”.
«Деякі, у кого був стаж, просто вирішили звільнитися і не проходити кваліфікаційне оцінювання, оскільки на пенсію вже заробили. Коли можна було отримувати 90% від зарплати судді, що діяв на той час (вийшовши на пенсію). А зараз, за ​​нинішнім законом, якщо ти підеш у відставку за нинішньою процедурою – правда, там велика зарплата, – ти можеш отримати до 50% відставочних. Тобто, інший підрахунок, інший стаж і так далі», – пояснив він.
Саме тому близько 20% не пішли на кваліфікаційне оцінювання, а просто фактично пішли у відставку.
“Крім того, тільки за останній рік ми звільнили ще 890 суддів – це на різних рівнях”, – розповів Бенедисюк.
За словами Ігоря Бенедисюка, зараз в країні критично бракує суддів. Є апеляційні суди, де з 70 всього 20-22 людини працюють. І це стає проблемою, коли не можна розглянути в апеляційному порядку той же запобіжний захід, який вже обрано – можливо, навіть і несправедливо.
За словами глави ВРП, ті механізми, які встановлені сьогодні для обрання суддів, – досить тривалі, оскільки передбачають перевірку доходів, співбесіду, всілякі конкурсні процедури, а також психологічне тестування.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас