Робота навчили повзати, як змія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота навчили повзати, як змія

Технології&Авто
691
Незважаючи на те, що м’який робот, створений дослідниками з Гарварда, іменується роботом-змією, особливості будови його “шкіри” беруть початок з зовсім іншого джерела, яким є давнє японське мистецтво кірігамі. На відміну від орігамі, в якому для додання форми використовуються вигини паперу, в кірігамі, для досягнення бажаного результату, використовуються надрізи і розрізи. І саме за рахунок розрізів особливої ​​форми робот здатний пересуватися по землі подібно до змії.
Звісно, новий робот є далеко не першим роботом-змією, з якими нам доводилося знайомити наших читачів. Для прикладу можна навести робота-рятувальника, створеного в Стенфордському університеті, і плаваючого робота, створеного компанією Eelume. Прийоми мистецтва кірігамі також використовувалися в деяких галузях науки і техніки, наприклад, в сонячних батареях і нанотехнологіях, пов’язаних із застосуванням графену. І новий робот є першим у своєму роді симбіозом згаданих вище двох галузей. Ключовим моментом рухового апарата нового робота є його “шкіра”.
На цій шкірі за допомогою лазера зроблено безліч надрізів характерної форми, і коли така шкіра розтягується, її поверхня набуває тривимірної форми, що забезпечує високий коефіцієнт зчеплення з поверхнею. За рахунок використання такого рішення робот-змія потребує єдиного двигуна пневматичної природи, в даному випадку, в той час як інші роботи-змії мають по одному-два двигуни на кожен сегмент їх тіла.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас