В "Укравтодору" на другому етапі децентралізації залишиться 30 тис. км доріг, - Новак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Укравтодору" на другому етапі децентралізації залишиться 30 тис. км доріг, - Новак

Казна та Політика
460
У Державному агентстві автомобільних доріг (“Укравтодор”) заявили, що в результаті другого етапу децентралізації на державному рівні у віданні агентства залишиться 30 тис. км доріг.
Про це повідомив в. о. голови “Укравтодору” Славомір Новак.
“Ми плануємо передати ще близько 20 тисяч кілометрів доріг. В результаті на державному рівні у веденні “Укравтодору” залишиться 30 тисяч кілометрів доріг. Ми підготуємо цю реформу. Але це буде політичне рішення. У мене була розмова з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, – ред.) – він готовий підтримати цю реформу. Але все буде відбуватися поступово. Не одразу Рим будувався”, – розповів він.
При цьому він підкреслив, що для того щоб ефективно запрацював перший етап децентралізації, потрібні 2018 і 2019 рік. Після цього, на думку Новака, з 2020 року можна розпочинати другий етап децентралізації. За його словами, агентство передасть кошти на утримання цих доріг. “Ми повинні передати і кошти на утримання цих доріг. У 2018 році в рамках Дорожнього фонду 35% коштів буде спрямовуватися на дороги місцевого значення, тобто на дороги, які передані на обласний рівень у рамках першого етапу децентралізації. Щорічно обсяг цих коштів буде зростати. Адже в цьому році в Дорожній фонд направляється тільки 50% від сплати акцизного збору на паливо. В наступному році цей показник складе 75%, а в 2020 році – 100%. Відповідно, і обсяг самого фонду та обсяг коштів на місцеві дороги буде збільшуватися”, – заявив Новак.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас