Прокуратура передала до суду звинувачення в привласненні виділених на виплату вкладникам банків 6,5 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура передала до суду звинувачення в привласненні виділених на виплату вкладникам банків 6,5 млн гривень

Кредит&Депозит
246
Прокуратура передала до суду звинувачення щодо 12 фізосіб в привласненні 6,5 млн гривень, виділених Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) на виплату вкладникам банків.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції.
“У березні цього року до суду передано обвинувальний висновок стосовно п’яти організаторів і учасників злочинної організації, а також семи осіб, схилених ними до скоєння злочинів. Їм інкримінують 44 факти заволодіння коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, виділених для повернення вкладів вкладникам двох банків. З цією метою було виділено 6,5 мільйона гривень”, – сказано в ньому.
Відповідно до ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу, підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін до 12 років.
Згідно з повідомленням, правоохоронцями розслідувано 471 епізод злочинної діяльності згаданого організованого злочинного угруповання.
За інформацією поліції, до складу групи входило 5 організаторів, які залучили до своєї діяльності 80 осіб, в тому числі працівники та завідувач відділенням одного з банків.
Правоохоронці зафіксували 101 факт заволодіння коштами, що підлягають виплаті вкладникам, з лютого 2014 року по серпень 2016 року.
Також повідомляється, що підозрювані причетні до більш ніж 600 злочинів, пов’язаних з підробкою та використанням завідомо підроблених офіційних документів реальних вкладників банків, зокрема паспортів, довідок про присвоєння ідентифікаційних номерів, нотаріально завірених довіреностей.
Крім того, фігурантам справи інкримінують несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, а також несанкціоновані дії з інформацією, що міститься там.
25 особам повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів, п’ятьом з них – з кваліфікуючою ознакою “вчинення злочинів у складі злочинної організації”.
Досудове розслідування за цими фактами триває.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас