“Глобус” і ДІУ об'єднують зусилля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

“Глобус” і ДІУ об'єднують зусилля

Світ
62
Банк підписав Меморандум про співпрацю з Державною іпотечною установою
Голова Правління Банку “Глобус” і Голова Правління Державної іпотечної установи (ДІУ) Андрій Камуз підписали Меморандум про партнерство та співпрацю.
Мета співпраці — об’єднання зусиль державного та приватного секторів для більш активного й ефективного розвитку іпотечного кредитування в Україні.
“Цей документ дозволить Банку “Глобус” зробити дві речі. По-перше, виконати свою соціальну функцію — допомогти у вирішенні житлової проблеми, яка лишається для України традиційно гострою, — зазначив Сергій Мамедов. — По-друге, співпраця з ДІУ допоможе “Глобусу”, як лідеру іпотечного кредитування на первинному ринку, запустити спільну програму фінансового лізингу. В Україні ця унікальна програма є тільки в ДІУ. І відповідний досвід теж. Впевнений, що громадяни України, які прагнуть поліпшити свої житлові умови, вже найближчим часом відчують ефект від нашої співпраці”.
За словами Голови правління ДІУ Андрія Камуза, сприяння розробці та впровадженню нових програм із забезпечення житлом громадян – це на сьогодні пріоритетна задача для Державної іпотечної установи.
“Координація зусиль дозволить ефективніше працювати на відновлення та розвиток іпотечного кредитування в нашій державі. Ми впевнені у тому, що така взаємодія започаткує гарний приклад співпраці між державою, комерційними банками та інвесторами із впровадження нових механізмів по забезпеченню житлом громадян України”, – зазначив Голова правління ДІУ.
Державна іпотечна установа (ДІУ) – установа, заснована державою в особі Кабінету міністрів України 2004 року з метою рефінансування іпотечних кредитів банків за рахунок коштів, залучених від розміщення облігацій. Іпотека від ДІУ — дієвий інструмент повернення покупців на ринок купівлі житла та будівництва.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас