ЄІБ знайшов місто в Україні, де комунальний транспорт на 100% електричний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ знайшов місто в Україні, де комунальний транспорт на 100% електричний

Казна та Політика
3979
У Луцьку весь пасажирський комунальний транспорт – електричний. Про це йдеться в звіті Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) і Innovative Fintech Solutions (KJ IFS, Угорщина), підготовленому за підсумками дослідження щодо запровадження системи електронних квитків у різних містах України. Воно охоплювало дев’ять міст: Львів, Луцьк, Тернопіль, Рівне, Вінниця, Чернігів, Миколаїв, Дніпро, Маріуполь.
“Одна третина громадського транспорту складається з електричних транспортних засобів, крім Луцька, де 100% транспортних засобів є електричними, і Вінниці, де їх частка становить 60%”, – йдеться в звіті.
За даними ЄІБ і KJ IFS, типовий вік комунального пасажирського транспортного засобу в Україні – від 20 до 30 років.
Львівський парк має середній вік 10,5 років на транспортний засіб, в той час як Тернопіль – 31. Найбільш суперечливим містом є Вінниця з автобусами у віці 3-4 роки і трамваями у віці 44 роки.
В середньому у всіх містах, де проводилося дослідження, перевозять понад 2,7 млн ​​осіб за один робочий день. Найменший пасажиропотік в Луцьку, в інших містах перевозять від 200 до 500 тис. осіб. У Дніпрі – понад 700 тис. пасажирів за день.
У дослідженні йдеться, що цифри Львова про кількість поїздок суперечливі. “В той час, як транспортні оператори повідомляють про 480 тис. пасажирів за день, міськрада каже про 1,1 млн пасажирів за день”, – пишуть у звіті.
У більшості міст використовуються паперові квитки, крім Дніпра і Тернополя, де вже впровадили картковий підхід. У більшості випадків типові місячні і одноразові квитки. Виняток становить Миколаїв, де також є щоденні і щотижневі квитки. Однак щорічний квиток є більш поширеним.
Автори дослідження також звертають увагу на необхідність чіткого визначення підходу, на підставі якого міста впроваджуватимуть нові системи оплати.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас