З 12 березня в Україні введуть нову монету, присвячену добровольцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 12 березня в Україні введуть нову монету, присвячену добровольцям

Казна та Політика
2278
З 12 березня Нацбанк введе в грошовий обіг нову пам’ятну монету номіналом 10 гривень.
Вона продовжить серію «Збройні Сили України», а спецвипуск пройде під назвою «День українського добровольця». І буде присвячений «самовідданості, мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України – учасникам добровольчих формувань, які стали гордістю українського народу».
Про це йдеться в телеграмі НБУ №50-0027/12037, розісланій НБУ по банківській системі. З нею уточнюється, що монета виготовлена ​​зі сплаву на основі цинку з покриттям з нікелю. Її маса складе 12,4 г, а діаметр – 30,0 мм.
Монета маэ стати масовою, її тираж складе 1 млн штук. І, як завжди повторює Нацбанк, вона буде платіжним інструментом, тому повинна прийматися в торгово-сервісній мережі.
На аверсі монети розміщено: угорі на рельєфному тлі буде знаходитися напис «Україна», а під нею – малий державний герб нашої країни, зліва і праворуч від якого цифри року карбування – 2018. У центрі – стилізована композиція: над схрещеними мечами зображений Фенікс як символ відродження. Внизу – логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України та півколом номінал – 10 грн.
На реверсі монети на рельєфному тлі зображено карту України з написом «Хто, якщо не ми». По колу розміщено напис «День українського добровольця».
Реалізація пам’ятних монет спеціальних випусків буде здійснюватися відділами грошового обігу в регіонах департаменту грошового обігу Нацбанку, а також Ощадбанком і Укргазбанком.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас