У Хмельницькому звалище стало виробником «зеленої» енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Хмельницькому звалище стало виробником «зеленої» енергії

Енергетика
882
На Хмельницькому полігоні твердих побутових відходів встановили установку з дегазації звалищного газу. Загальна потужність установки – 845 кВт. Корисний для міста проект запроваджено на виконання Плану дій сталого енергетичного розвитку Хмельницького, розробленого спільно з USAID.
Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності. Установка дозволяє щорічно виробляти близько 3,7 млн ​​кВт*год електроенергії, яка буде реалізовуватися в мережу за «зеленим» тарифом.
«Від реалізації цього проекту, Хмельницький, не витративши ні копійки з бюджету, отримав приватну інвестицію, нові робочі місця, зменшення обсягу звалища, мінімізацію пожеж, поліпшення екологічної ситуації та істотне зменшення викидів СО2 в атмосферу», – прокоментували у відомстві.
Швеція зацікавлена ​​в українських проектах зі створення потужностей, що переробляють відходи в електроенергію. Також повідомлялося про те, що Україна не готова до роздільного збору сміття, оскільки на даний момент відсутні елементарні речі для введення сортування твердих побутових відходів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас