У Німеччині екологи через суд намагаються запобігти будівництву газопроводу "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині екологи через суд намагаються запобігти будівництву газопроводу "Газпрому"

Енергетика
235
Екологічне об’єднання Nabu оскаржило дозвіл на будівництво і експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” в Німеччині, який компанія Nord Stream 2 отримала раніше в цьому році.
Екологи подали позов до Вищого адміністративного суду землі Мекленбург – Передня Померанія проти рішення гірського управління німецького міста Штральзунд дозволити будівництво трубопроводу в територіальних водах ФРН.
Як передає DW, тим самим Nabu намагається запобігти запланованому на травень початку будівельних робіт. “Ми бачимо кричущі порушення в методах дослідження і сумніваємося, що газопровід не викличе серйозних наслідків для морського середовища”, – заявили в Nabu.
У Nabu також сумніваються, що проект задовольняє вимогам незалежної процедури видачі дозволу, оскільки значна частина даних моніторингу щодо можливого впливу на навколишнє середовище була відсутня.
Об’єднання вказує на те, що в територіальних водах Німеччини трубопровід повністю буде проходити через морські природоохоронні зони. Це становить небезпеку для життя багатьох морських тварин. Позов Nabu підтримує і німецьке відділення Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). Екологи відзначили, що можливості Німеччини імпортувати і зберігати газ сьогодні в три рази перевищують реальне споживання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас