Долар США дешевшає на побоюваннях світових "торгових воєн" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США дешевшає на побоюваннях світових "торгових воєн"

Валюта
1501
Курс американського долара знижується другий день поспіль на побоюваннях, що дії США можуть спричинити світові “торгові війни”, повідомляє Dow Jones.
Євро торгується вдень в районі $1,2300 проти $1,2267 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти знаходиться в п’ятницю в районі 129,74 єни в порівнянні з 130,32 єни в попередній день. Курс долара становить 105,48 єни проти 106,24 єни в четвер.
Індекс ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, знизився на 0,31%. Тим часом індикатор WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, знизився на 0,23%.
Президент США Дональд Трамп на зустрічі з головами американських металургійних компаній в Білому домі в четвер пообіцяв запровадити значні мита на ввезення в країну алюмінію і сталі. Як очікується, мито на імпорт сталі складе 25%, алюмінію – 10%.
Інвестори почали продавати долари через занепокоєння, що плани Д. Трампа спровокують хвилю глобального протекціонізму і завдадуть шкоди економіці країни.
Голова японського ЦБ Харухіко Курода, виступаючи в парламенті в п’ятницю, заявив, що Банк Японії почне розглядати згортання заходів стимулювання (exit strategy) в 2019 фінансовому році, який почнеться 1 квітня 2019 року. Його слова справили підтримку курсу японської нацвалюти.
“Для долара настає переломний момент, і кілька наступних біржових днів (можливо, тижневе закриття, хоча скоріше – закриття в понеділок, враховуючи подієві ризики в ЄС, очікувані вихідні) будуть вкрай важливі для розуміння того, чи чекає цю стадію консолідації якесь майбутнє, чи вона буде змита новою хвилею продажів”, – відзначається в огляді Saxo Bank.
На думку аналітиків банку, найближчим часом “відбудеться важлива перевірка пари євро-долар, пов’язана з технічними і подієвими ризиками, оскільки в ЄС на вихідних очікуються важливі події”.
В Італії в неділю пройдуть вибори. Крім того, 4 березня відбудеться голосування соціал-демократів у Німеччині щодо коаліції з канцлером Ангелою Меркель. Наступного тижня відбудеться засідання Європейського центрального банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас