УЗ веде переговори про закупівлю електровозів з Siemens, Bombardier, CRRC і Alstom — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ веде переговори про закупівлю електровозів з Siemens, Bombardier, CRRC і Alstom

Технології&Авто
889
“Укрзалізниця”, що нещодавно уклала контракт на постачання їй американських тепловозів, не має наміру зупинятися на досягнутому і веде переговори про закупівлю електровозів з чотирма компаніями. Крім того, є пропозиції і від Крюківського вагонзаводу.
Про це розповів виконуючий обов’язки голови правління УЗ Євген Кравцов.
“У нас є експериментальні пропозиції з боку Крюківського вагонобудівного заводу щодо будівництва вантажного електровоза. Але поки що вони їх не виробляли. Зараз ми ведемо переговори про купівлю електровозів з компаніями Siemens, Bombardier, CRRC і Alstom”, – розповів Кравцов.
Нагадаємо, Кравцов також повідомив, що УЗ початку оновити локомотивний парк з тепловозів, бо саме вони зараз у дефіциті.
“Коли ми говоримо про дефіцит тяги в “Укрзалізниці”, то мова йде саме про дефіцит тепловозної тяги”, – говорив він. При цьому, крім General Electric, по суті нема з кого обирати як постачальника.
В кінці 2017 року міністр інфраструктури Володимир Омелян прогнозував, що через рік-півтора в УЗ виникнуть проблеми з перевезеннями електротягою.
“Якщо до 2025 року нічого не зміниться і будуть такі ж поточні ремонти, згідно з спільними підрахунками незалежних аналітиків та УЗ, дефіцит тяги складе близько 400 електровозів”, – говорив міністр.
На початок січня 2017 року в тяговому парку “Укрзалізниці” перебувало 1720 електровозів, з них в експлуатації – 1061 од., несправні – 509 од., резерв – 150 од.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас