День фінансів, 1 березня: зміна облікової ставки, рішення Стокгольмського арбітражу, все ще Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 1 березня: зміна облікової ставки, рішення Стокгольмського арбітражу, все ще Гонтарева

662
Четвер, 1 березня. Перший день весни багато в чому не виправдав ані погодних, ані економічних очікувань. Хоча і зроблено було не мало:
«В»Виграш. Стокгольмський арбітраж ухвалив рішення щодо «Газпрому» і «Нафтогазу». І хоча «Газпром» не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу і запевняє, що буде захищати свої права, Коболєв вже придумав, як використати виграні у «Газпрому» гроші. (і ні, це не Мальдіви, квартири, машини…)
До речі, ДФС вже «привітала» Коболєва з перемогою в Стокгольмі, оштрафувавши його на загальну суму 8,3 мільярда гривень за порушення митних правил.
«Е»щЕ санкцій. Як запевнив Петро Порошенко, РНБО продовжить санкції проти російських банків. При цьому Президент України підкреслює, що вихід з українського ринку банків з державним російським капіталом є очевидним процесом, але він повинен бути продуманим.
«С»Ставка. Національний банк вирішив дотримуватися подальшого посилення монетарної політики і знову підвищив облікову ставку. За запевненням Нацбанку, інфляційні ризики все ще залишаються актуальними.
«Н»Незібраність. Депутати сьогодні так і не змогли зібрати голосів за звільнення Гонтаревої і призначення Смолія. Що це: проста незібраність чи чергові «маневри»? Питання риторичне… Але навіть Гонтарева незадоволена таким розвитком подій. “Скільки це може тривати! 10 місяців мене не можуть звільнити, сьогодні я приїхала, щоб відзвітувати у Верховній Раді, але мені сказали, що голосування не буде”, – заявила вона.
«А»Антикорупційний крок. Верховна Рада ухвалила за основу законопроект Президента Петра Порошенка про створення Вищого антикорупційного суду. Антикорупційному суду підсудні кримінальні провадження за корупційними злочинами тільки в тому випадку, якщо розмір предмета злочину або завданої шкоди у 500 і більше разів перевищує розмір прожитого мінімуму для працездатних осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас