Долар продовжує ралі в очікуванні виступу голови ФРС в Сенаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар продовжує ралі в очікуванні виступу голови ФРС в Сенаті

Валюта
802
Долар США, який завершив лютий істотним зростанням відносно євро і фунта стерлінгів, продовжує підйом у четвер в очікуванні виступів двох керівників Федеральної резервної системи (ФРС).
Новий голова Федрезерву Джером Пауелл відповість на питання сенаторів про грошово-кредитну політику та стан економіки США.
Євро подешевшав до $1,2176 у порівнянні з $1,2194 на закриття попередньої сесії, курс фунта опустився до $1,3745 проти $1,3760 напередодні.
У лютому курс євро відносно американської валюти впав на 1,7%, фунта стерлінгів – на 3%.
Єна, що подорожчала в минулому місяці на 2,3% до долара, в четвер додала ще 0,2%, піднявшись до 106,86 єни/$1.
Слова Дж.Пауелла, що прозвучали в ході виступу в комітеті з фінансових послуг Палати представників США у вівторок, були сприйняті інвесторами як сигнал того, що центробанк має намір діяти більш агресивно у плані підвищення процентних ставок, що спровокувало падіння фондових ринків і зміцнення долара.
Як стало відомо в четвер, витрати населення США в січні зросли на 0,2% порівняно з попереднім місяцем, темпи підвищення збіглися з очікуваннями ринку.
Тим часом доходи американців у позаминулому місяці збільшилися на 0,4% порівняно з груднем. Аналітики в середньому очікували їх підйому на 0,3%.
Темпи зростання індексу PCE Core (головний індикатор інфляції з тих, які враховує ФРС) залишилися в січні на рівні 1,5%, як і очікувалося. Цей показник більше п’яти років не дотягує до цільового рівня американського ЦБ, що становить 2% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас