ЄС вимагає від Facebook і Google видаляти протягом години незаконний контент після попередження Європолу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вимагає від Facebook і Google видаляти протягом години незаконний контент після попередження Європолу

Світ
186
Європейський союз у четвер посилив вимоги до технологічних корпорацій, включаючи Google з холдингу Alphabet Inc., Facebook Inc. і Twitter Inc. Регулятор опублікував загальні рекомендації про оперативне видалення терористичних та інших протизаконних матеріалів з їхніх європейських сайтів. Раніше деякі національні уряди вимагали ввести юридичну відповідальність інтернет-компаній за інформацію, розміщену на їхніх платформах, повідомляє Dow Jones.
Європейська комісія заявила, що технологічні компанії повинні видаляти терористичні матеріали протягом години після попередження правоохоронних органів та Європолу. За видаленням матеріалів повинні стежити спеціальні співробітники, особливо при використанні автоматичних методів, щоб видалення не торкнулося нейтрального контенту.
Технологічні фірми насторожено спостерігають за ініціативами, які, на їхню думку, можуть порушувати свободу слова. Їхні керівники відзначають, що вже доклали купу зусиль до дотримання вимог ЄС. Регулятори ЄС вже уклали добровільні угоди з найбільшими інтернет-компаніями про видалення таких терористичних матеріалів, як пропагандистські відео ІДІЛ (терористичної організації). Також з доступних в Європі сайтів повинні видалятися матеріали, що розпалюють ворожнечу.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас