Президент підписав закон про кредитний реєстр Нацбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про кредитний реєстр Нацбанку

Казна та Політика
243
Президент Петро Порошенко підписав закон про створення Кредитного реєстру НБУ та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків.
Про це повідомляє прес-служба глави держави.
«Президент Петро Порошенко підписав закон України від 6 лютого 2018 року № 2277-УІІІ “Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків», – йдеться у повідомленні.
Законом, зокрема передбачається створення та ведення Національним банком Кредитного реєстру – інформаційної системи, що забезпечує збирання, накопичення, зберігання, зміну, використання, поширення (надання) інформації про кредитні операції банків та про стан виконання зобов’язань за такими операціями, аналіз та кваліфікацію кредитів.
Також встановлено зобов’язання надавати до Кредитного реєстру інформацію: банками щодо боржників, якщо сума заборгованості (за основною сумою та відсотками) за кредитними операціями дорівнює або перевищує 100 розмірів мінімальних заробітних плат (372,3 тис. гривень); Фондом гарантування вкладів фізичних осіб про кредитні операції банків, щодо яких НБУ прийнято рішення про віднесення їх до категорії неплатоспроможних або про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію, а також інформацію щодо погашення боргу позичальника, яка міститься у бюро кредитних історій; надання Нацбанком права доступу банкам до інформації з Кредитного реєстру для оцінки кредитного ризику.
Закон набирає чинності з дня наступного за днем його опублікування, проте положення щодо обов’язку банків подавати до Кредитного реєстру інформацію про здійснені ними кредитні операції вступають у дію з 1 квітня 2018 року.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас