Виробник електромобілів готує IPO на $2 мільярди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник електромобілів готує IPO на $2 мільярди

Фондовий ринок
991
Китайський стартап з виробництва електромобілів Nio найняв вісім банків, включаючи Morgan Stanley і Goldman Sachs, для підготовки проведення запланованого на цей рік лістингу (сукупності процедур з включення цінних паперів компанії до біржового списку) на фондовому ринку США на суму до $2 млрд.
За словами джерел, що побажали зберегти анонімність оскільки подробиці угоди не є публічними), у перелік залучених стартапом банків увійшли Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse, Citigroup, Deutsche Bank, JPMorgan і UBS, повідомляє 3Dnews».
Рішення про проведення первинного публічного розміщення (IPO) в розмірі від $1 до $2 млрд було ухвалене стартапом, заснованим китайським інтернет-підприємцем Вільямом Лі в 2014 році, в зв’язку з тим, що йому необхідний додатковий капітал для фінансування свого розширення та інвестицій у кількох галузях, включаючи розробку технологій автономного водіння і акумуляторів нового покоління.
З урахуванням верхньої межі запланованої суми залучення інвестицій, IPO Nio може стати найбільшим лістингом китайської компанії в США з тих пір, як у 2014 році тут пройшло публічне розміщення акцій китайського гіганта електронної комерції Alibaba Group Holding вартістю $25 млрд. В жовтні 2016 року китайська логістична компанія ZTO Express залучила $1,41 млрд. інвестицій завдяки IPO, проведеного в Нью-Йорку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас