НБУ розраховує завершити роботу над відкриттям доступу до ОВДП через Clearstream до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розраховує завершити роботу над відкриттям доступу до ОВДП через Clearstream до кінця року

Казна та Політика
185
Національний банк України (НБУ) розраховує завершити переговори з Clearstream з відкриття прямого доступу іноземних інвесторів до облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) до кінця поточного року.
“Спільно з Міністерством фінансів ми ведемо роботу зі створення так званого “лінка” з міжнародним депозитарієм. Ми очікуємо, що цей проект буде завершено у поточному році, що створить умови для підвищення ліквідності ринку, відкриє більше можливостей нерезидентам інвестувати в українські цінні папери в нацвалюті”, – сказав заступник голови центробанку Олег Чурій під час монетарного брифінгу в Києві в четвер.
Як повідомлялося, міжнародна розрахунково-клірингова організація Clearstream і депозитарій Національного банку України з початку 2017 року ведуть переговори про встановлення між структурами так званого “лінка” – рахунку глобального депозитарію в депозитарії центробанку.
Відповідна ініціатива спростить доступ іноземних інвесторів до українських держоблігацій: іноземним інвесторам не потрібно буде йти в Україну і відкривати рахунок у банку, якщо у них є рахунок в глобальному депозитарії Clearstream. Вони зможуть купувати українські цінні папери безпосередньо.
Крім цього, якщо хто-небудь з нерезидентів буде купувати українські облігації через Clearstream, далі ці цінні папери можуть звертатися за кордоном за іноземну валюту.
У майбутньому, коли облік державних цінних паперів буде передано в Національний депозитарій України (НДУ), необхідно буде, щоб Clearstream також відкрив “лінк” НДУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас