Україна та Європа домовилися про об‘єднання енергосистем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Європа домовилися про об‘єднання енергосистем

Енергетика
310
Міністерство палива та енергетики України та Об'єднання з координації та передачі електроенергії (UCTE) розпочинають роботу щодо підготовки об'єднаної енергетичної системи України на синхронну роботу з європейською енергосистемою UCTE. Про це домовлено за підсумками візиту до України офіційної делегації UCTE на чолі з генеральним секретарем Об‘єднання паном М.Біалом. Візит відбувся 18-19 листопада на запрошення Міністра палива та енергетики України Сергія Єрмілова, який на час переговорів з делегацією UCTE перервав свою відпустку.
За словами українського Міністра, мета проекту, щодо якого досягнуто домовленості у ході переговорів, полягає в якнайшвидшому об‘єднанні енергосистем України та Європи з одночасним реформуванням вітчизняної енергосистеми до норм та стандартів європейських країн.
У ході переговорів керівництво UCTE висловило задоволення результатами пілотного проекту - інтеграції південно-західної частини енергосистеми України, так званого "острова Бурштинської електростанції”, до енергосистеми UCTE, який був запроваджений у 2002 році. Під час переговорів українську сторону було поінформовано, що UCTE ухвалило рішення про надання постійного дозволу на синхронну роботу південно-західної частини енергосистеми України з енергосистемою Європи.
Також, за підсумками зустрічі з делегацією UCTE Україна погодилася взяти участь в Робочій групі, що розглядатиме питання приєднання до енергооб'єднання UCTE інших країн СНД. Реалізація цих проектів має відбуватися паралельно з об'єднанням української енергосистеми з UCTE. Сторони відмітили, що на глобальне дослідження проекту по приєднанню всієї енергосистеми країн СНД та складання взаємопогодженого каталогу вимог необхідно не менше 3-х років, після чого можливо буде визначити обсяги фінансування та терміни. З цього приводу, позиція України полягає в поетапному підключенні енергосистем.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас