Exxon Mobil заявила про вихід зі спільних з "Роснефтью" проектів з пошуків нафти через антиросійські санкції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Exxon Mobil заявила про вихід зі спільних з "Роснефтью" проектів з пошуків нафти через антиросійські санкції

Енергетика
330
Найбільша публічна американська нафтова корпорація Exxon Mobil через антиросійські санкції в поточному році має намір почати процедуру виходу зі спільних проектів з “Роснефтью” в сфері пошуків родовищ нафти. Про це повідомляє УНН з посиланням на щорічний звіт, який був направлений в середу Exxon Mobil в Комісію з цінних паперів і бірж.
У документі зазначається, що “в 2013 і 2014 роках корпорація Exxon Mobil і “Роснефть” створили різні структури для здійснення операцій у сфері нафторозвідки”. “У 2014 році Євросоюз і США ввели санкції проти російського енергетичного сектора. У другій половині 2017 США законодавчо закріпили і розширили санкції проти Росії”, – йдеться в доповіді.
“Корпорація Exxon Mobil і її дочірні структури, з урахуванням викладеного вище, будуть виконувати всі вимоги законодавства, правила і норми, – констатується в документі. – В кінці 2017 року року корпорація вирішила вийти з цих спільних проектів. Корпорація вважає, що офіційно почне процес виходу в 2018 році. Рішення про вихід призведе до чистих збитків у розмірі 0,2 млрд доларів США”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас