"Газпром" не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу у справі з "Нафтогазом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу у справі з "Нафтогазом"

Фондовий ринок
2112
“Газпром” не згоден з рішенням Стокгольмського арбітражу у справі про транзит з “Нафтогазом”, за яким перший зобов’язаний заплатити українській компанії 2,56 млрд доларів США, і буде захищати свої права. Про це йдеться в заяві російського газового холдингу.
“Газпром” висловлює незгоду з даним рішенням Стокгольмського арбітражу. Раніше ці ж арбітри погодилися з доводами “Нафтогазу” про різке погіршення стану української економіки, що призвело до зниження попиту на газ і невиконання зобов’язань “Нафтогазу” з відбору блакитного палива. Однак щодо “Газпрому”, що посилається на зниження закупівель європейськими клієнтами компанії як на головну причину зменшення транзиту через Україну, цей аргумент прийнятий до уваги не був”, – йдеться в заяві.
“Газпром” зазначає, що захищатиме свої права всіма способами, доступними йому відповідно до чинного законодавства.
У свою чергу, НАК “Нафтогаз України” розцінює відмову “Газпрому” (РФ) від поставки природного газу, відповідно до здійсненої передоплати, як порушення договору і невиконання рішення арбітражу, повідомила прес-служба компанії.
“Нас дивує позиція “Газпрому”. Компанія виставила рахунок у рамках договору, зміненого арбітражем, рахунок був оплачений. Ми розцінюємо відмову “Газпрому” від поставки як порушення договору і невиконання рішення арбітражу. Ми купуємо газ тому, що виконуємо рішення арбітражу”, – сказав глава НАК Андрій Коболєв.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас