Російських комплектуючих у тепловозах General Electric не буде - "Укрзалізниця" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російських комплектуючих у тепловозах General Electric не буде - "Укрзалізниця"

Фондовий ринок
365
В.о. голови правління УЗ Євген Кравцов повідомив, що в договорах з General Electric зазначено, що не можуть використовуватися комплектуючі від постачальників, які внесені до списку санкцій України.
“Якщо говорити про складання: раніше проговорювалося, що з урахуванням того, що в Україні введені санкції проти певних російських виробників, ми не можемо говорити про постачання локомотивів із казахського заводу, бо співзасновником СП в Казахстані є подсанкційний “Трансмашхолдинг”. Тому поставка локомотивів і всіх комплектуючих буде здійснюватися з США – з заводу або в Пенсільванії, або в Техасі. Швидше за все, з Техасу… у наших договорах, як і рамкових, так і лізингових, і банку з GE, зазначено, що не можуть використовуватися комплектуючі від постачальників, які внесені до списку санкцій України”, – повідомив Кравцов.
Він також повідомив, що поки в УЗ проходить дискусія, чи буде відомство модернізувати 75 власних локомотивів. Нагадаємо, що раніше джерела Delo.ua повідомили, що угода з General Electric передбачає закупівлю до 200 локомотивів, а також модернізацію 75 локомотивів УЗ.
“30 локомотивів – це перший етап, на який ми вже підписали фінансові домовленості, 195 локомотивів – це наступний етап виробництва нових локомотивів (це зафіксовано в рамковому контракті). 75 локомотивів – обсяг модернізації локомотивів. Але щодо модернізації ведеться фінальна дискусія, GE є лідером, але ми будемо проводити ще додаткове спілкування з компаніями, які виробляють модернізацію. Найімовірніше, будемо розглядати питання залучення і інших виробників теж”, – зазначив Кравцов.
За його словами, вартість нового локомотива становить близько $4 млн, тоді як ремодернізація старого локомотива обійдеться в $3-3,5 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас