У Новому Орлеані таємно випробували систему прогнозування злочинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новому Орлеані таємно випробували систему прогнозування злочинів

Світ
676
Заснований на гроші ЦРУ стартап Palantir під прикриттям благодійності таємно забезпечував поліцію Нового Орлеана послугами системи прогнозування злочинів. За її допомогою поліцейські вистежили кілька членів місцевих банд. Як вдалося з’ясувати Verge, співробітництво почалося в 2012 році і тривало до лютого цього року. При цьому раніше технології Palantir відкрито в цивільному середовищі не застосовувалися. Компанія тестувала свої сервіси в Афганістані та Іраку під час військових операцій.
Журналістам Verge вдалося з’ясувати, що секретний американський стартап Palantir потай тестував в Новому Орлеані систему прогнозування злочинів. Представники компанії, заснованої на кошти венчурного фонду ЦРУ, прямо домовилися про запуск проекту з Мітчем Ландре, який займає посаду мера міста з 2010 року.
Співпраця між Palantir і поліцією Нового Орлеана почалося в 2012 році і продовжувалася кілька разів. Строк останнього договору закінчився 21 лютого 2018 року. На ці дані вказують свідчення джерел, а також електронні листи, які потрапили у розпорядження Verge. Масиви даних, якими володіла Palantir, вражають. У 2013 році компанія отримала доступ до мільйонів документів публічного характеру, а також до судових документів, адрес, номерів телефонів та відомостей з соціальних мереж. Також мер Ландре надав Palantir доступ до міських даних, пов’язаних зі злочинністю.
За допомогою отриманих відомостей ПЗ Palantir створювало карти зв’язків, за якими можна було простежити, як співвідносяться один з одним люди, місця, автомобілі, адреси, зброя і навіть посади в соцмережах. Поліцейським досить було ввести в систему номер автомобіля, адресу або кличку злочинця, і система виводила весь комплекс його контактів. За цими лініями можна було спрогнозувати, хто з жителів Нового Орлеана вчинить злочин, а хто скоро стане жертвою.
При складанні прогнозів бралися до уваги дзвінки, що здійснюються злочинцями з місць ув’язнення, а також інформація з поліцейських карток. База карток складалася з усіх задокументованих випадків спілкування громадян з поліцією. Будь-які контакти, навіть якщо вони не призводили до арештів, фіксувалися в системі. Поліція не приховувала, що таким чином хоче зібрати якомога більше інформації про городян.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас