За скільки Україна купить локомотиви General Electric: названо ціну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За скільки Україна купить локомотиви General Electric: названо ціну

Фондовий ринок
2961
Днями “Укрзалізниця” і General Electric підписали рамкову угоду на 1 млрд доларів. За 15 років компанія модернізує до 75 локомотивів і поставить в Україну до 225 тепловозів Evolution. На першому етапі GE поставить 30 вантажних дизельних локомотивів ТЕ33А за 140 млн доларів.
Таким чином, один локомотив обійдеться в 4,66 млн “зелених”. Це не дорожче від ціни, за якою General Electric поставляла аналогічні локомотиви в інші країни, запевняє в. о. голови “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
Рівень локалізації складе 10%. Тобто, в одному тепловозі будуть якісь деталі українського виробництва на суму в 466 тис. дол. На другому етапі рівень локалізації хочуть збільшити до 40%.
Платити за локомотиви буде Укрексімбанк на умовах фінансового лізингу з гарантіями американського City Bank. За умовами контракту, Укрексімбанк перерахує 100% передоплати за локомотиви General Electrics. При цьому “Укрзалізниця” заплатить 30% авансового платежу від вартості тепловозів, а потім буде розплачуватися тільки з українським банком.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас