Долар слабо дорожчає до євро, завершує лютий у плюсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо дорожчає до євро, завершує лютий у плюсі

Валюта
370
Долар в середу продовжує підйом до євро на заявах нового глави Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла в Конгресі, але стабілізувався відносно більшості інших валют і знижується в парі з ієною.
Японська нацвалюта зміцнюється після того, як Банк Японії знизив обсяги купівлі довгострокових облігацій в ході регулярних операцій. Це рішення викликало нервову реакцію ринку, незважаючи на те, що раніше на цьому тижні голова ЦБ Харухіко Курода говорив, що не планує припиняти стимулюючу грошово-кредитну політику, повідомляє агентство Bloomberg.
Євро на 9:25 МСК 28 лютого коштував $1,2223 в порівнянні з $1,2233 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку, за які долар зміцнився на 0,7% в цій парі.
Курс долара до японської нацвалюти опустився на 0,2% – до 107,07 ієни/$1, євро – на 0,3%, до 130,88 ієни.
У вівторок Дж.Пауелл заявив, що процентні ставки в США будуть підніматися поступово, прогноз для економіки залишається сильним, а волатильність ринків не завдасть їй значної шкоди. “Деякі з перешкод, що стояли перед американською економікою в попередні роки, перетворилися на фактори, що сприяють росту”, – сказав він.
Однак інвестори сприйняли слова Дж.Пауелла про зміцнення економіки як вказівку на те, що Федрезерв буде діяти більш агресивно в плані підвищення процентних ставок і посилення грошово-кредитної політики, зазначає MarketWatch.
З початку лютого долар подорожчав на 1,5% до євро. У парі з ієною долар втратив майже 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас