Нафта дешевшає на статистиці з Китаю і в очікуванні даних щодо запасів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на статистиці з Китаю і в очікуванні даних щодо запасів у США

Енергетика
324
Світові ціни на нафту в середу вранці знижуються, бо інвестори відіграють слабку статистику щодо промислового сектору Китаю і чекають даних про запаси “чорного золота” в США, свідчать дані торгів.
Станом на 7.16 за Києвом вартість травневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опускалася на 0,39% – до 66,26 долара за барель, ціна квітневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,51%, до 62,69 долара за барель.
Як повідомило в середу державне статистичне бюро КНР, індекс ділової активності (PMI) в промисловому секторі економіки Китаю в лютому знову сповільнився – до 50,3 пункту, при цьому експерти прогнозували сповільнення індексу тільки до 51,1 пункту. Показник виявився мінімальним з липня 2016 року.
Опитані агентством Рейтер аналітики відзначають, що Китай є другою за величиною економікою в світі і найбільшим імпортером нафти, тому попит на нафту сильно корелює з економічним зростанням цієї країни.
Крім того, інвестори очікують публікації даних щодо запасів і видобутку нафти в США за останній тиждень. “Зростання видобутку в США продовжує чинити тиск на ринок, оскільки трейдери побоюються, що через нього скорочення видобутку в рамках угоди ОПЕК+ буде зведено нанівець”, – наводить агентство слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Вільяма О’Локліна (William O“Loughlin).
Управління енергетичної інформації Міненерго США опублікує дані щодо запасів і видобутку нафти в країні пізніше в середу. Аналітики прогнозують, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 23 лютого, зросли на 2,077 мільйона барелів, або на 0,5%, до 422,577 мільйона барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас