Посли G7 закликали Раду невідкладно обрати голову НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посли G7 закликали Раду невідкладно обрати голову НБУ

Казна та Політика
449
Посли країн “Великої сімки” закликали український парламент невідкладно обрати нового голову Національного банку України.
Про це йдеться у заяві “Групи підтримки України” у Twitter в рамках головування Канади у “Великій сімці” у 2018 році.
“Довгоочікуване призначення голови Національного банку України має вирішальне значення для збереження інституційної цілісності центрального банку.
Зважаючи на важливу роль, яку Національний банк відіграє в підтримці макроекономічної стабільності, ми вважаємо, що сильне та незалежне керівництво установи є необхідною умовою підтримки економічного зростання, залучення інвестицій та підвищення рівня життя всіх українців”, – наголошується у заяві.
“Таким чином, ми закликаємо до невідкладного процесу обрання голови НБУ, який здатний впроваджувати незалежну політику банку”, – заявляють дипломати.
Як відомо, головним претендентом на пост голови НБУ після того, як Валерія Гонтарева заявила, що йде у відставку, є Яків Смолій.
Зокрема, президент Петро Порошенко пропонував парламенту призначити саме Смолія главою Національного банку. Його також підтримав комітет ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності.
Раніше спікер ВР Андрій Парубій закликав фракції затвердити голову Нацбанку 1 березня.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас