Apple підтвердила, що тепер iCloud зберігає дані на серверах Google, а не Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple підтвердила, що тепер iCloud зберігає дані на серверах Google, а не Microsoft

Технології&Авто
499
Apple і Google змагаються у багатьох сегментах ринку IT (досить згадати, що ці компанії відповідають за найпопулярніші в світі мобільні ОС), але принципові відмінності у підходах і стратегіях дозволяють їм успішно співпрацювати в багатьох інших питаннях, де їхні інтереси не перетинаються.
Apple, наприклад, використовує пошуковик Google як сервіс за замовчанням для iOS, хоча і з вигодою для себе, а відносно нещодавно ще й змінила Bing на Google як пошукову систему за замовчанням для Siri і Spotlight. І ось днями з’ясувалося, що Apple покладається на Google ще в одному питанні. Кажучи конкретніше, віднедавна Apple використовує сервери Google для зберігання даних власного сервісу iCloud.
Справедливості заради зазначимо, що вперше про це різні західні ЗМІ писали ще в 2016 році, але підтвердження прийшло тільки зараз. Точніше – воно з’явилося в останній версії посібника з безпеки iOS, опублікованій в минулому місяці, але було помічене тільки зараз.
«Зашифровані частини файлів зберігаються без ідентифікаційних даних користувачів з використанням сторонніх сервісів зберігання даних, на кшталт [Amazon] S3 і Google Cloud», – сказано в документі на сайті Apple.
На жаль, в документі прямо ніде не вказується, чи використовує Apple хмарне сховище від Google для якихось інших цілей, крім зберігання фотографій і відеозаписів. Також неясно, коли саме Apple взяла на озброєння сервери Google.
Залишається лише додати, що раніше сервіс Apple iCloud працював на серверах Microsoft Azure і Amazon S3.
Джерелу не вдалося отримати коментар з цього питання від Apple і Google.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас