У коаліційній угоді майбутнього уряду Німеччини немає згадки про "Північний потік-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У коаліційній угоді майбутнього уряду Німеччини немає згадки про "Північний потік-2"

Енергетика
701
У тексті коаліційної угоди блоку Ангели Меркель ХСС/ХДС та соціал-демократів немає згадки про газопровід “Північний потік-2”.
Про це свідчить текст коаліційної угоди, опублікований у німецьких ЗМІ.
У 179-сторінковому документі не висловлена позиція майбутнього німецького уряду щодо будівництва суперечливого газопроводу, який розділив позиції у Європейському Союзі.
У присвяченому енергетиці розділі вказано, що нова енергетична політика Німеччини (Energiewende – енергетична політика, кінцевою метою якої є відмова від невідновлюваних енергоресурсів) повинна стати рушійною силою для енергоефективності, модернізації та інновацій у різних секторах німецької економіки, так щоб не поставити під загрозу міжнародну конкурентоспроможність Німеччини як промислового майданчика.
В угоді сторони обіцяють здійснювати реформу планування та фінансування енергетичних інфраструктур таким чином, щоб вони були сприятливими для енергозбереження та розвивалися з урахуванням рентабельності.
Як відомо, проект “Північний потік-2” передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
Супротивники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що “Північний потік-2” збільшить залежність ЄС від “Газпрому”, який вже постачає близько третини об’ємів газу в ЄС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас