Латвійський банк, причетний до відмивання грошей Курченка, оголосив про самоліквідацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійський банк, причетний до відмивання грошей Курченка, оголосив про самоліквідацію

Фондовий ринок
807
Латвійський ABLV Bank, звинувачений США у відмиванні грошей і порушенні санкцій щодо Північної Кореї, на позачергових загальних зборах акціонерів прийняв рішення про самоліквідацію. Про це латвійському інформагентству LETA повідомили в кредитній організації.
З урахуванням рішення Європейського центрального банку (ЄЦБ) про початок процесу ліквідації ABLV, банк вирішив, що таким чином зможе найкраще забезпечити захист своїх активів і розрахуватися з клієнтами.
“Беручи до уваги процеси неплатоспроможності і ліквідації, що відбувалися в Латвії досі, ми вважаємо, що це найправильніше рішення, яке можна було прийняти після заяви ЄЦБ про початок процесу ліквідації, – заявив голова правління ABLV Bank Ернест Берніс. – Фінансове становище банку відмінне, тому ми повинні подбати про кожного клієнта і захист їхніх прав”.
“Це дуже тяжке рішення, але в даних умовах найбільш підходяще”, – додав Берніс.
Минулого тижня ЄЦБ був змушений оголосити, що ABLV зазнає краху або знаходиться на його межі, після того як вкладники покинули банк. 23 лютого регулятор прийняв рішення не рятувати ABLV і почати процес його ліквідації.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас