Amazon запатентував повітряні склади з фасуванням та доставкою дронами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запатентував повітряні склади з фасуванням та доставкою дронами

Технології&Авто
3589
Для використання в густонаселених містах компанія Amazon.com, Inc запатентувала багаторівневі парковки-вулики для дронів – «багатоповерховий центр обробки і виконання замовлень для безпілотних літальних апаратів».
За задумом керівництва компанії склад повинен служити стартовим майданчиком для дронів, які будуть в лічені хвилини доставляти товари покупцям.
«В опублікованій патентній заявці Amazon описала винахід як багаторівневі центри комплектування безпілотних літальних апаратів, які можуть допомогти тримати дрони там, де вони потрібні», – йдеться в повідомленні.
Щоб безпілотники, які будуть доставляти людям все необхідне по повітрю, були завжди під рукою, задумано будувати багатоповерхові центри дронів вертикально, а не горизонтально, дозволяючи їм розміщуватися в центральних районах міста або в інших густонаселених районах. Це також дозволило б дронам злітати і заходити на посадку без небезпечного наближення до пішоходів на вулиці.
Інженери компанії розробляють малошумні дрони, здатні літати на висоті від 70 до 170 м (вище проходять коридори основної авіації).
Щоб уникнути нещасних випадків, можливих при падінні дронів на людні вулиці, Amazon обіцяє своїм беспилотникам запасні двигуни: при поломці несучої системи дрон не впаде на землю, а долетить «додому».
Amazon стверджує, що, коли доставка товарів дронами стане звичайною справою, такі центри-вежі стануть необхідні в містах, особливо в густонаселених районах. Про конкретні плани щодо втілення цієї ідеї на практиці поки невідомо.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас