Долар слабо змінюється до євро та ієни на заявах представників ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо змінюється до євро та ієни на заявах представників ФРС

Валюта
468
Курс долара США слабо змінюється відносно євро та ієни в ході сесії у вівторок, інвестори оцінюють заяви високопоставлених осіб з Федеральної резервної системи (ФРС) і чекають на виступи глави Федрезерву Джерома Пауелла в Конгресі.
Пара євро/долар торгується в понеділок на рівні $1,2329 у порівнянні з $1,2317 на закриття попередньої сесії.
Курс американської валюти відносно ієни знизився до 106,87 ієни проти 106,93 ієни напередодні. Пара євро/ієна торгується на рівні 131,76 ієни проти 131,71 ієни за підсумками попередньої сесії.
Дж.Пуелл, який очолив Федрезерв цього місяця, проведе свій перший виступ у комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США в середу, а в четвер він виступить у банківському комітеті Сенату.
Тим часом напередодні глава Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард, який в цьому році не входить до складу голосуючих членів Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), заявив, що так звана нейтральна процентна ставка в США навряд чи зміниться в найближчі кілька років. Іншими словами, політика Федрезерву залишиться стимулюючою, навіть незважаючи на підйом ключової процентної ставки.
За його словами, число підвищень ставки в 2018 році залежатиме від статданих, що надходитимуть.
Між тим заступник голови Федрезерву з нагляду за банківським сектором Рендал Куорлз, який теж виступав у понеділок, висловив думку, що американська економіка може зрости сильніше від прогнозів керівництва ЦБ, і це може привести до підвищення нейтральної ставки. На його думку, важливим фактором для цього може стати підвищення продуктивності праці.
Під нейтральною ставкою мається на увазі рівень ставки, який керівництво ФРС вважало б підходящим, якби безробіття в країні перебувало на природному рівні, а інфляція становила б 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас