Серед українців активно зростає інтерес до безконтактної технології оплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Серед українців активно зростає інтерес до безконтактної технології оплати

Фінтех і Картки
1015
Чверть європейців (24%) готові платити безконтактно з допомогою смарт-годинників, браслетів, брелків для ключів або інших натільних пристроїв. Цікаво, що 37% українців хотіли б платити таким способом.
Про це свідчать нові дані від Mastercard.
Зазначимо, що це один з найвищих показників серед європейських країн.
Проведене раніше дослідження Impact of Innovation від Mastercard показало також особливий інтерес українців до платежів зі смартфонів: 72% хотіли б розраховуватися за допомогою цих пристроїв. Поряд з цим 34% українців вибирають біометрію при підтвердженні оплати, зокрема розпізнавання відбитків пальців.
Безконтактні розрахунки за допомогою Mastercard і Maestro зросли на 145% протягом минулого року в Європі. Завдяки значному успіху безконтактних платежів багато європейців захотіли випробувати нові способи оплати. Поряд з цим поступово зникають бар’єри на шляху до використання безконтактної технології. Страх шахрайства при безконтактній оплаті знизився серед європейців найбільш помітно – на 24%, при цьому в Нідерландах цей показник впав на 41%, в Іспанії – на 33%, а у Великобританії – на 31%.
Серед українців також активно зростає інтерес до безконтактної технології оплати. За даними НБУ, за 2017 рік кількість безконтактних карток зросла на 37,8%. Додатковим драйвером інтересу став запуск низки NFC-гаманців для безконтактних платежів за допомогою смартфона – як у вигляді окремих банківських рішень, так і сервісу Google Pay (раніше – Android Pay).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас