«Нафтогаз» запевняє: незважаючи на похолодання, газу в сховищах вистачить — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Нафтогаз» запевняє: незважаючи на похолодання, газу в сховищах вистачить

Енергетика
264
Природного газу в підземних газових сховищах України вистачить для проходження нашою країною нинішнього опалювального періоду, навіть незважаючи на похолодання, яке спостерігається в останні дні.
Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомляє прес-служба національного нафтогазового холдингу «Нафтогаз України».
«Синоптики прогнозують ще морози, але до календарної весни залишилося всього три дні. Сподіваємося, що березень буде більш погодно-привітним. У будь-якому разі, запасів газу вистачить до кінця опалювального періоду», – йдеться в повідомленні. Також в компанії відзначили, що на сьогодні в підземних сховищах знаходиться 10,4 млрд куб. м газу, що на 2 млрд куб. м більше, ніж станом на аналогічну дату минулого року.
Як повідомлялося, 26 жовтня 2017 року Україна припинила закачування газу в підземні сховища і почала його відбір для потреб опалювального сезону. До початку опалювального сезону 2017-2018 років (15 жовтня) Україна накопичила в підземних сховищах рекордні 16,8 млрд кубометрів газу. Згідно з раніше озвученими оцінками голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, Україна вийде з опалювального сезону із запасами газу на рівні 8-9 млрд куб. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас