У Києві відкрили сотні фіктивних фірм і «кинули» підприємців на 15 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві відкрили сотні фіктивних фірм і «кинули» підприємців на 15 мільйонів

Кримінал
2108
Нацполіція викрила в Києві групу зловмисників, які організували злочинну схему з заволодіння коштами суб’єктів господарювання. Група складалася з 8 осіб, серед яких два керівники комерційної структури – безпосередні організатори злочинної схеми. Про це повідомила прес-служба відомства.
В ході слідства поліція встановила, що з контрагентами укладались договори на поставку металопродукції. Обов’язкова умова – передоплата за товар. Зловмисники отримували на рахунки кошти, а ось друга сторона угоди не отримувала очікувану продукцію. З метою прикриття незаконної діяльності, ухилення від сплати податків та конвертації коштів у готівку, відкривали фіктивні підприємства.
За час протиправної діяльності учасників ОЗУ вдалося заволодіти коштами суб’єктів господарювання на суму понад 15 млн грн. Крім того, зловмисники створили кілька сотень фіктивних фірм.
Організаторам було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Наразі досудове розслідування закінчено, а матеріали справи з обвинувальним актом направлено до суду.
З метою відшкодування потерпілим збитку, на рахунки фіктивних підприємств було накладено арешт – 2,5 млн грн, а також накладено арешт на майно підозрюваних – 7,5 млн грн.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас