В Україні створять "чорний список" будівельників доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять "чорний список" будівельників доріг

Казна та Політика
718
Виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) Славомір Новак заявив про те, що розраховує на ухвалення Верховною Радою закону про створення “чорного списку” недобросовісних компаній-підрядників до кінця 2018 року. Про це він повідомив на прес-конференції, передає УНІАН.
“Ми повинні вирішити основне питання – як прописати умови включення компаній у цей “чорний список”, щоб це було згідно з Конституцією, не було порушенням закону. Ми всі розуміємо, що повинні відпрацювати механізм, за допомогою якого будемо виключати з ринку недобросовісні організації. Тому що є багато різних компаній, які заходять на тендер, демпінгують ціни, виконують неякісні роботи, а потім зникають. І не залишається нікого, кого можна було б притягнути до відповідальності за гарантіями, які надають такі компанії”, – сказав керівник “Укравтодору”.
За його словами, “Укравтодор” вже подав уряду відповідний проект закону. “Я сподіваюся, що в цьому році нам вдасться ухвалити цей закон”, – сказав він. При цьому Новак зазначив, що створення “чорних списків” – дуже складне юридичне питання, оскільки вони не запрацювали навіть в країнах Євросоюзу.
Водночас в Європі є і позитивний досвід створення “чорних списків”: приміром, відмінно себе зарекомендував “чорний список” країн-податкових гаваней.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас