Порошенко розповів, хто профінансує придбання американських локомотивів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко розповів, хто профінансує придбання американських локомотивів

Казна та Політика
2704
Контракт на постачання перших 30 локомотивів General Electric в Україну профінансує державний Укрексімбанк.
Про це заявив президент Петро Порошенко на церемонії підписання договорів між Укрзалізницею, Укрексімбанком та General Electric.
Восени 2018 року будуть поставлені 30 локомотивів, їх виробництво стартує в США.
Для постачання перших 30 тепловозів було укладено договір купівлі-продажу між General Electric і державним Укрексімбанком, розміром 140 млн доларів.
“[Фінансування проекту передбачає] активне залучення на першому етапі українських банківських структур, на другому етапі – наших партнерів зі Сполучених штатів Америки”, – сказав Порошенко.
Держбанк потім передасть тепловози у фінансовий лізинг “Укрзалізниці”.
Голова правління Укрексімбанку Олександр Гриценко повідомив, що договір підписано під гарантії американського банку Citi.
Президент розповів, як почалися переговори з General Electric.
“Історія почалася з мого візиту до США у червні 2017 року. Ми домовилися з президентом США Дональдом Трампом про співпрацю у кількох сферах: оборони, енергетики, машинобудуванні, транспортному будуванні. Я запросив компанію General Electric увійти до Інвестиційної ради, і ми домовилися про співпрацю між залізницею і General Electric”, – сказав він.
“Дуже швидко був підготовлений контракт на суму 1 млрд доларів. Він передбачає купівлю нових локомотивів, поступове збільшення локалізації виробництва, модернізацію існуючих локомотивів”, – додав президент.
“Репутація General Electric – дуже висока. Компанія приходить до тих країн, де толерантність до корупції нульова”, – резюмував Порошенко.
Укрзалізниця підписала 15-річну рамкову угоду з компанією General Electric на придбання, спільне виробництво та модернізацію локомотивів.
Рамкова угода передбачає, що рівень локалізації буде доведено до 40%.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас