Нацагентство з розшуку активів хоче доступ до 300 державних баз даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацагентство з розшуку активів хоче доступ до 300 державних баз даних

Казна та Політика
178
До кінця року Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами планує отримати доступ до більшості баз даних в Україні.
“На сьогодні ми маємо доступ до первинно необхідного, як ми називаємо – базового пакета джерел. Я думаю, що до кінця цього року ми матимемо доступ прямий, хоча ще й не автоматизований, до переважної більшості джерел, які нас цікавлять в Україні”, – зазначив Янчук.
Він також додав, що паралельно АРМА працює над приєднанням до баз даних поза межами України.
За словами Янчука, доступ до баз даних має бути максимально автоматизований.
“Навіть якщо у Нацагентства буде доступ до всіх баз даних, які його цікавлять, в межах юрисдикції України, а це понад 300 державних баз даних, однак цей доступ буде безпосереднім, але не автоматичним, то перевірка інформації та розшуку активів з такими базами займатиме десятки годин. Водночас, якщо такий доступ буде автоматичний, буде забезпечено автоматичний обмін даними, між інформаційно-аналітичною системою національного агентства і відповідними базами даних, то відповідно розшук займатиме хвилини. Тому як би це не було складно, важко і дорого, але стратегічно Нацагентство рухатиметься в напрямку повної автоматизації доступу до баз даних, і більш того – до автоматизації первинної обробки інформації”, – наголосив Янчук.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас