Клімкін повідомив, хто визначить розмір компенсації РФ за порушення морського права щодо України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клімкін повідомив, хто визначить розмір компенсації РФ за порушення морського права щодо України

Казна та Політика
406
Сума компенсації Росією за порушення прав України в Чорному, Азовському морях та Керченській протоці буде значною, розмір компенсації визначить Міжнародний трибунал, стверджує міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
“Ми свідомо не називаємо суму, оскільки Росія продовжує порушувати права України, відповідно Росія за це заплатить – суму визначить арбітраж. Сума буде дуже значною… Це будуть не мільйони, не десятки і не сотні мільйонів”, – сказав він на спільній прес-конференції з главою МЗС Албанії Дітміром Бушаті в четвер у Києві.
За словами міністра, сума буде значною, оскільки мова йде про порушення Росією прав України в Чорному, Азовському морях та Керченській протоці.
“Це охоплює все: буквально від того, що у нас забрали можливість добувати на нашому шельфі і використовувати наш шельф, використовувати живі ресурси, до культурної спадщини”, – пояснив дипломат.
Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 19 лютого 2018 року підписав розпорядження про представництво України в розгляді питання в Міжнародному арбітражному суді в Гаазі про порушення Конвенції ООН з морського права, захищати інтереси України доручено заступнику міністра закордонних справ з євроінтеграції Олені Зеркаль.
МЗС повідомив, що Україна 19 лютого направила меморандум в арбітражному провадженні проти РФ відповідно до Конвенції ООН з морського права, який доводить порушення РФ суверенного права країни в Чорному і Азовському морях, у Керченській протоці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас