Кабмін України затвердив зміни до механізму монетизації субсидій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін України затвердив зміни до механізму монетизації субсидій

Казна та Політика
833
Кабінет міністрів затвердив зміни до механізму монетизації субсидій, які передбачають розраховувати квартирну плату (утримання будинків, споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком та плату за інші послуги на підставі інформації управлінь соцзахисту щодо пільг і субсидій.
“Кабмін підтримав цей проект, який вдосконалить механізм перерахування субвенцій з державного бюджету на оплату пільг і житлових субсидій. Нові правила застосовуються з 1 січня 2018 року”, – написав міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
Він також уточнив, що казначейство буде перераховувати кошти на рахунки в банківських установах.
“Ми також врахували інтереси надавачів послуг з водопостачання та водовідведення, а також централізованого теплопостачання”, – зазначив О. Данилюк.
Як повідомлялося, в кінці січня управління соціального захисту населення почали розсилати ОСББ і ЖБК листи з вимогою негайно відкрити в казначействі рахунку зі спеціальним режимом використання окремо за кожним видом наданих послуг (теплопостачання, гаряче водопостачання, утримання будинку та прибудинкової території).
За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії та пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв і води. При практичній реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК з великим відсотком пільговиків і субсидіантів не змогли б виплачувати заробітні плати своїм штатним працівникам, закуповувати необхідні матеріали і проводити ремонти.
Пізніше О. Данилюк заявив, що ця проблема вже вирішена. “ОСББ не є підприємствами. Ми будемо проводити розрахунки на їхні рахунки”, – зазначив він, додавши, що “гроші пішли вже вчора”.
Минулого тижня Мінфін заявив про створення робочої групи з представників ОСББ, щоб спільно напрацювати варіанти виходу з ситуації, що склалася. Було прийнято рішення закрити казначейські рахунки, відкриті ОСББ в 2018 році для отримання пільг і субсидій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас