Кілька банків викликають побоювання у Фонду гарантування вкладів - глава Фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кілька банків викликають побоювання у Фонду гарантування вкладів - глава Фонду

Фондовий ринок
1728
Кілька банків викликають побоювання у Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), повідомив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.
“Є кілька банків, які у нас викликають побоювання, але вони вживають заходів, щоб вирівняти ситуацію. Ми за ними спостерігаємо”, сказав він в інтерв’ю інтернет-виданню “Економічна правда”.
К.Ворушилін також повідомив, що ФГВФО все частіше виступає ініціатором втручання регулятора в ситуацію з окремими банками. “Ми вже маємо більше матеріалів з банків, ми вже ставимо перед НБУ питання про необхідність втручання. В “Хрещатик” заходили на нашу вимогу. Чомусь НБУ не бачив, що там виводяться активи”, – додав він.
За оцінкою К.Ворушиліна, НБУ “проспав” банки “Національні інвестиції” і “Хрещатик”, з яких напередодні введення тимчасової адміністрації виводилися активи.
“Є величезне бажання виставити НБУ регрес по наших виплатах. А що робити? “Національні інвестиції” і “Хрещатик” вони проспали. Укрінбанк: якщо суди зачепилися за ваші юридичні невідповідності і нас звідти викинули, а ми виплатили 1,8 млрд грн, тоді, напевно, банкет за ваш рахунок”, – сказав він.
К.Ворушилін також повідомив, що активи неплатоспроможних банків оцінені в 96 млрд грн при їх балансовій вартості 500 млрд грн.
“Оцінювачі працюють за технологічними картами, методичними рекомендаціями та документами ФДМ. Вони оцінили активи неплатоспроможних банків в 96 млрд грн (балансова вартість – 500 млрд грн). Якби це було так, я б радів. Давайте розуміти: 96 млрд грн – це загальна картинка. В цілому банки різні”, – додав він.
К.Ворушилін також критично оцінив слова нинішньої глави НБУ Валерії Гонтаревої, яка подала у відставку, про те, що банківська система України стала однією з кращих у світі після її очищення.
“Ні, звичайно. Система хороша, коли вона працює на економіку. Чим займаються банки? Купують сертифікати НБУ і ОВДП, а хто кредитує виробництво?” – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас