Експерт пояснив, у чому недолік нових правил оренди житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт пояснив, у чому недолік нових правил оренди житла

Нерухомість
4853
Розроблені урядом правила оренди квартир вигідні лише державі. Швидше за все, їх не дотримуватимуться ані орендарі, ані орендодавці.
“Сьогодні понад 90 відсотків житла перебуває в тіні. Для орендодавців це нонсенс. По-перше, вони повинні будуть платити податки, звітувати перед податковою інспекцією. Крім того, за законом про податок на нерухомість, коли квартира здається в оренду, всі пільги для власника житла прибираються. Тобто людина буде платити крім податку на здачу в оренду квартири, ще й податок на нерухомість”, – повідомив аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький, пише “Обозреватель”.
Експерт наголосив на відсутності вигод для орендарів.
“Всі чудово розуміють, що будь-які витрати, що виникають у орендодавця, переносяться на орендаря. Зараз оренда невеликої двокімнатної квартири на околиці Києва коштує 5-6 тисяч гривень. Орендар сплачує 2,5- 4 тисячі гривень за комунальні послуги. Плюс на нього ще буде повішений податок на нерухомість і податок за те, що людина здає квартиру в оренду. Тобто квартира вже обійдеться від 10 тисяч гривень”, – зауважив Костецький.
За словами аналітика, прийняття закону не вплине на учасників ринку. Всі будуть ховатися від нього. Адже закон не вигідний орендарю і орендодавцю.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас