Національний банк розширив обсяг обов’язкової для оприлюднення інформації про банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Національний банк розширив обсяг обов’язкової для оприлюднення інформації про банки

Фондовий ринок
370
НБУ повідомляє, що продовжує роботу над підвищенням прозорості банківської системи. З цією метою було прийнято рішення рішення про розширення переліку даних про фінансовий стан банків, що підлягають оприлюдненню на сайті регулятора та інтернет-сторінках комерційних банків України.
Постанова “Про встановлення переліку інформації, що підлягає обов’язковому опублікуванню банками України” набуває чинності 21 лютого 2018 року.
Про це йдеться на сторінці регулятора.
Наразі інформація стосовно нормативів оприлюднюється за банківською системою в цілому. Перша публікація зазначених даних у розрізі окремих банків розкриватиме показники за лютий 2018 року. Інформація про ці показники також публікуватиметься банками на власних веб-сайтах щомісячно.
Також на своїх сайтах банки розпочнуть публікацію оборотно-сальдових балансів, інформації про структуру кредитного портфелю у розрізі видів економічної діяльності, а також даних про якість кредитного портфеля.
Інформація про розподіл кредитів, наданих фізичним та юридичним особам, за класами боржника за звітний місяць має публікуватись до 25 числа місяця, наступного за звітним, за грудень – до 1 лютого наступного року.
Дані про структуру кредитів суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності публікуються щорічно до 1 лютого року, наступного за звітним.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас