Кабмін пропонує повернути перевірки бізнесу без попередження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує повернути перевірки бізнесу без попередження

Казна та Політика
2464
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді зняти обмеження на проведення Державною службою з питань охорони праці перевірок дотримання законодавства про працю підприємствами.
Про це йдеться в законопроекті №8045, зареєстрованому в Раді 15 лютого.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що в результаті змін в закон “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” від 3 листопада 2016 року органи контролю втратили право безперешкодної інспекції підприємств.
Замість цього, їх зобов’язали заздалегідь попереджати про відвідування підприємств та проводити інспекції в присутності керівництва підприємства.
Також повідомляється, що узаконення обмежень при проведенні перевірок у сфері додержання законодавства з питань праці не дозволяє належним чином та своєчасно забезпечувати такі права.
Метою прийняття законопроекту є відновлення повноцінного державного нагляду, в тому числі гірського, і контролю за додержанням законодавства про працю, зайнятості населення, охорони праці, гігієни праці.
Відзначається, що ефективність нагляду Держпраці може бути забезпечена його раптовістю, можливістю у разі загрози здоров’ю або життю людини зупинити виконання робіт, експлуатації обладнання підвищеної небезпеки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас