«Держава-бізнес» без чиновників: Омелян анонсував перехід уряду в е-формат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Держава-бізнес» без чиновників: Омелян анонсував перехід уряду в е-формат

Казна та Політика
954
Електронні сервіси з отримання двосторонніх дозволів на автомобільні перевезення та дозволів ЄКМТ, а також реєстр автобусних маршрутів мають запрацювати вже у першому півріччі 2018 року.
Про це під час засідання робочої групи з питання впровадження електронних сервісів на автомобільному транспорті сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляється на сайті Мінінфраструктури.
«Як і анонсували, цього року ми переходимо на абсолютно новий формат відносин «держава-бізнес». Ми все переводимо в електронний формат. Є кілька блоків питань, які нам необхідно врегулювати. В першу чергу, це дозволи ЄКМТ, які видаються на регулярній основі. Тестовий варіант довів свою ефективність. Друге питання – це двосторонні дозволи на автомобільні перевезення. Тут ми хочемо ввести систему чіткого контролю, забезпечити кожний дозвіл QR-кодом, щоб не було жодних маніпуляцій, перепродажів тій чи іншій стороні – щоб знищити чорний ринок», – зазначив Омелян.
Міністр запевнив, що це лише перші кроки на шляху створення повноцінної цифрової інфраструктури в Україні.
«Всі ці речі є частиною цифрової інфраструктури, яку ми створюємо в країні. Уряд схвалив концепцію розвитку цифрової економіки і суспільства і ми всі розуміємо, що цифрова інфраструктура є хребтом, ключовим елементом майбутньої цифрової економіки. Чиновника взагалі не повинно бути у відносинах із бізнесом», – каже Омелян.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас