IBM закликала уряд США переходити на блокчейн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM закликала уряд США переходити на блокчейн

Світ
2133
Компанія зазначає, що уряду США потрібно зрозуміти, що блокчейн – це щось більше, ніж технологія, що стоїть за криптовалютами. На думку представників компанії, блокчейн-технології допоможуть чиновникам заощадити гроші і час, при цьому рівень безпеки урядових даних зросте, пише Сomputer World.
Зацікавленість керівництва США в блокчейні вигідна в першу чергу самій IBM. Компанія значиться в списку тих, хто пропонує блокчейн як сервіс (BaaS), і список цей розширюється. Такий підхід дозволяє організаціям випробувати можливості блокчейну без розгортання глобальних досліджень та залучення дослідницьких бюджетів.
На засіданні урядового Комітету з питань науки, космосу і технологій представник IBM Джері Куомо заявив, що блокчейн сьогодні є «трансформуючою» технологією. Тільки IBM в даний момент бере участь у 400 проектах із різних галузей – від медицини до фінансів. Куомо вважає неправильним, що при загальному інтересі і з боку світової спільноти, і з боку місцевого бізнесу уряд США абстрагується від ситуації. Він порадив державі не тільки активніше обговорювати тему, але і впроваджувати блокчейн-рішення в свою роботу.
Далі він представив приклади впровадження технології по всьому світу. В першу чергу вказувалося на те, що з її допомогою можна спростити всі бюрократичні процедури, знизити їх вартість і підвищити безпеку і захищеність різних даних. При цьому в IBM порадили не приймати надто жорстких регулюючих норм щодо блокчейну, тому що вони можуть повністю зупинити розвиток. При цьому Куомо зазначив, що галас навколо технології часто заважає справжньому розвитку і визначенню гідних проектів. Окремі відгалуження, наприклад, смарт-контракти особливо потребують участі держави, щоб ввести їх у правове поле.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас