У Міносвіти повідомили, вчителям яких шкіл підвищать зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти повідомили, вчителям яких шкіл підвищать зарплату

Особисті фінанси
478
Вчителям, які працюють в підготовчих класах спецшкіл, а також педагогам і помічникам вихователів в інклюзивних класах загальноосвітніх закладів будуть підвищені зарплати. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти.
Кабінет міністрів України прийняв рішення підвищити оплату праці вчителів, які працюють у підготовчих класах спецшкіл: на 20% зростуть надбавки за класне керівництво та на 15% – доплата за перевірку зошитів. Голова Міністерства освіти Лілія Гриневич заявила, що таким чином відомство позбавиться нерівності в оплаті вчителів, які працюють у таких класах. “Незважаючи на те, що підготовчі класи, передбачені реформою освіти, були відкриті, умови роботи на них були гірші. Тепер ми врегулювали питання необхідних надбавок”, – пояснила міністр.
Крім того, була створена окрема доплата в розмірі 20% для працівників загальноосвітніх закладів, які працюють в інклюзивних класах і групах. Нововведення буде поширюватися не тільки на працівників шкіл, але і на співробітників установ дошкільної, позашкільної, професійної та вищої освіти.
“Держава виділяє цільову субвенцію на підтримку інклюзивної освіти – придбання засобів корекції, дидактичних матеріалів, проведення додаткових занять. І, звичайно, ми повинні фінансово підтримати співробітників таких класів і груп за рахунок додаткової надбавки”, – заявила Лілія Гриневич.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас